Masterclass orkestdirectie

Op zaterdag 2 februari organiseert het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) in samenwerking met dirigent Hans de Munnik een Masterclass orkestdirectie. Beoogde deelnemers zijn conservatoriumstudenten of dirigenten die ervaring op willen doen met een amateur symfonieorkest. Daarnaast zijn specifieke groepen toeschouwers welkom om de masterclass vanuit de zaal bij te wonen, zoals bijvoorbeeld leerlingen van middelbaar onderwijs, of vanuit muziekscholen.

In totaal zullen 3 deelnemers van de masterclass onder de persoonlijke supervisie van Hans de Munnik verschillende muziekwerken doornemen en uitvoeren met het orkest. De deelnemers zullen ervaring opdoen met het dirigeren van een orkest en tegelijk ook leren van hun mede-kandidaten. Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS), onder leiding van dirigent Hans de Munnik, bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste muzikanten. Samen plezier beleven in het maken van mooie muziek is een van de speerpunten van dit orkest.

De masterclass zal plaats vinden op 2 februari 2013, vanaf 14.00 tot aan ongeveer 17.30 uur in de kleine zaal van Theater DE KOM. Aanmeldingen kunnen t/m 10 januari 2013 ingediend worden bij Inge van Soelen. Sollicitanten voor de masterclass dienen een CV en korte motiverende brief bij te sluiten. Kosten voor masterclass kandidaten bedragen € 40 (inclusief toegangskaartje voor het aansluitende avond concert van het NAS). Om de masterclass vanuit de zaal te beleven wordt u verzocht een korte beschrijving van de doelgroep te geven, met vermelding van het aantal bezoekers. Het bijwonen van de masterclass is gratis, mits duidelijk het educatieve karakter en/of de leerdoelen van de groep kunnen worden aangetoond. Aanmelding van tevoren is verplicht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk